Feber og andre smerter

Feber og andre smerter

Feber og andre smerter

Smerte og ubehag kan skyldes flere forskellige ting. Her kan du læse om, hvorfor du får ondt, og hvordan Treo lindrer smerten samt om nogle af de mest normale former for smerte. Treo virker også febernedsættende. Du må kun bruge Treo til børn under 15 år efter lægens anvisning. Brug aldrig Treo til børn under 15 år, hvis de har feber. Du kan læse mere om feber og Treo her.

Hvad er smerte?

Smerte er kroppens advarselssignal om, at der er noget galt. Via smerten fortæller den os, at vi skal reagere, inden det udvikler sig til noget mere alvorligt. Smerten starter i smertenerverne og bevæger sig gennem flere områder af kroppen. Hvis du eksempelvis brænder fingrene på en kogeplade, sender smertenerverne besked via rygraden til hjernen. Her registreres smerten, og vi opdager, at det gør ondt. Men inden hjernen registrerer smerten, har vi faktisk allerede fjernet hånden fra kogepladen, fordi smertenerven i rygmarven rent reflektorisk allerede har sendt besked til de muskler, der skal trække hånden væk.

Hvordan lindrer Treo smerten?

Treo har en smertestillende, febernedsættende og antiinflammatorisk virkning, som viser sig inden for 30 minutter. Når du har smerter og tager en Treo, vil acetylsalicylsyren – det aktive stof i Treo – hæmme produktionen af prostaglandiner, som er et hormonlignende stof, der produceres i mange af kroppens organer og væv.


Ud over acetylsalicylsyre indeholder Treo også koffein, som forøger den smertestillende virkning.

Treo kan anvendes til svage smerter som f.eks. ledsmerter og menstruationssmerter.

Hvor kan jeg købe Treo?

Treo kan købes på apoteket, i Matas eller i dagligvarehandlen samt på de fleste tankstationer og online.


Øvelser mod spændingshovedpine

Øvelser for nakke og skuldre kan afhjælpe spændingshovedpine.