Migræne

Migræne

Migræne

Migræne er en af de mest normale folkesygdomme herhjemme. Man ved, at flere kvinder end mænd rammes af migræne, men trods omfattende forskning ved man stadig ikke præcis, hvad der udløser den. Men én ting er sikkert: Har du først prøvet at have migræne, vil du gøre alt for at undgå det i fremtiden. De typiske symptomer på migræne er en intens og pulserende smerte, som kan vare fra en halv time og op til tre døgn. Læs mere om symptomer på migræne.

Migræne og graviditet

De fleste kvinder oplever, at migræneanfaldene bliver færre og mildere under graviditet – og visse vil slet ikke få anfald. Det kan skyldes, at kroppens østrogenniveau stiger, når du er gravid, eller at de hormonelle forandringer ikke er nær så kraftige under en graviditet som under en menstruationscyklus.


Fakta om migræne

  • I Danmark lider omkring 640.000 personer af migræne – det er den 3. hyppigste lidelse i Danmark
  • Der er ca. 3 gange så mange kvinder som mænd, der lider af migræne
  • Migræne er en halvsidig, pulserende hovedpine, som varer 4-72 timer. Man kan få migræne både med og uden aura (påvirkning af syns- og følesansen)
  • Årsagen til migræne er ikke klarlagt. Man mener, at hjernen er overfølsom over for signaler fra smertemålere i hjernehinden og blodkarrene i hjernen
  • Der er flere forskellige faktorer, der kan være med til at udløse et migræneanfald. Derfor er det en god idé at føre dagbog over din hovedpine, så du kan få overblik over, hvad du skal holde dig fra for at mindske risikoen for migræneanfald.

Migræne eller almindelig hovedpine?

Det typiske symptom på migræne er en intens pulserende hovedpine.


Treo mod hovedpine og migræne

Hovedpine eller migræne? Prøv Treo - den begynder at virker allerede inden for 30 minutter.