Symptomer på migræne

Symptomer på migræne

Symptomer på migræne

Et migræneanfald indebærer en intens og pulserende smerte, som kan vare fra en halv time og op til tre døgn. Smerten sidder ofte ved det ene øje eller på den ene side af hovedet. Man bliver særligt følsom over for fysisk aktivitet og hurtige bevægelser, ligesom man helst vil undgå kraftigt lys og høje lyde. Migræne kan desuden fremkalde en stærk kvalme. Hvis du oplever migræne, kan du benytte dig af vores app ’Kend din hovedpine’ – med den kan du få mere viden om, hvad der evt. kan udløse din migræne.

Migræne med aura

Der findes to slags migræne – med eller uden aura. Har du migræne med aura, får du såkaldte aurasymptomer, før hovedpinen træder i kraft. Mange oplever aurasymptomerne som synsforstyrrelser i form af et stærkt zig-zag mønster i synsfeltet samt problemer med synstab. Et andet aurasymptom kan være påvirkning af motorik og nedsat føleevne samt taleproblemer og mavepine. Symptomerne opstår som sagt før selve migræneanfaldet og kan vare fra fem minutter og op til en time, for derefter at blive afløst af hovedpinen.

Migræne uden aura

Migræne uden aura har ikke et egentligt forstadie, men mange, der har været ramt af migræne, kan fornemme, når et migræneanfald er på vej. Det kan for eksempel være humørsvingninger, træthed, koncentrationsbesvær eller en særlig lyst til søde sager.

Hvor længe varer et migræneanfald?

Et migræneanfald varer fra en halv time og op til tre døgn, og når man er ramt, kan det være svært at klare hverdagen. Mange vil helst ligge i et helt mørkt rum uden nogen lyde overhovedet. Et migræneanfald kan blive udløst af bestemte ting, f.eks. chokolade eller citrusfrugter. Læs mere om, hvad der kan udløse et migræneanfald.

Øvelser mod spændingshovedpine

Øvelser for nakke og skuldre kan afhjælpe spændingshovedpine.


Hvor kan jeg købe Treo?

Treo kan købes på apoteket, i Matas eller i dagligvarehandlen samt på de fleste tankstationer og online.